Operasjoner - Araca Energy ASA

Araca har eierandeler i to lete- og produksjonsselskap i Komirepublikken i Russland; OOO Geotechnologia ("GT") og Neftegazopromyslovye Tekhnologii LLC (“NGPT”).

Timan-Pechora-regionen

GT eier tre produksjonslisenser, West Ukhtinskoye, Middle Sedyelskoye og Suskinaelskoye, i Timan-Pechora regionen i Russland. Hydrokarbonbassenget i Timan-Pechora inneholder mer enn 80 olje- & gassfunn.

Hovedrørledningene for både olje og gass i området er eiet av Transneft og går på tvers av feltet. Jernbanestasjonen i Okhta ligger 20km fra feltet og en rekke veier går på tvers av feltet med tilknytning til hovedveien i området.

Byen Okhta ligger i nærheten og gir tilførsel av vann, strøm og oljeservicetjenester til feltet.

Produksjonslisensene Middle Sedyelskoye og Suskinaelskoye består av gassfelt hvorav førstnevnte har produsert fra fire brønner på 700 meters dyp. Det første gassfeltet på land kom i produksjon i 2010. Det moderne produksjonsanlegget har en kapasitet på 750 000 m3 (4 500 bboe). Gassen ble tidligere solgt til Gazprom. En ny avtale er fremforhandlet og vil tre ikraft straks kommersiell produksjon er oppnådd.

Lisensblokken West Ukhtinskoye ligger mellom det velkjente tungoljefeltet Yarega (Lukoil) og Chibyufeltet som består av lett olje. Lisensblokken inneholder et tungoljefelt med samme navn og har totalt ressurser på i størrelsesorden 8 mmboe.

NGPT eier Nizhnechutinskoye feltet i Timan-Pechora. Feltet er i utviklingsfasen og selskapet forventer at kommersiell produksjon skjer iløpet av 2019. Feltet har 284 mmboe 2P reserver basert på en CPR fra 2013.

Det Kaspiske Hav
Araca eier, gjennom eierandeler i NGPT, leteblokkene Izerbash (670 km2) and Sulak (610 km2) i Dagestan i det Kaspiske Hav. NGPT vurderer løpende ulike alternativ for disse lisensene.