Nøkkelpersoner - Araca Energy ASA

Ledelsen i ARACA

Harald Sætvedt, Administrerende direktør:

Sætvedt har 20 års erfaring fra Investment Banking, inkludert Pareto Securities og Clarksons Platou Securities, hovedsakelig innen olje og gass.

Styret i ARACA

Rashid M. Ibrahim, Styrets leder:

Ibrahm studerte ved American University i Beirut og fullførte kjemistudiene der i 1975. Ibrahim er britisk statsborger og har bodd og arbeidet i London siden 1992.

Ibrahim startet sin karriere i Saudi-Arabia innen administrasjon og management av entreprenører og leteselskaper. Han jobbet senere for en gruppe selskaper innen generelle kontraktsoppdrag.

I 1992 etablerte han, sammen med Mohamad Ajami, selskapet Levant Group i London. Selskapet er et investeringsselskap rettet mot olje-, gass-, og mineralutvinning i CIS-regionen, Afrika og Midtøsten.

Abdulkareem Al-Mutawa, Styremedlem:

Etter fullførte studier innen økonomi og statsvitenskap fra Iowa University og Kuwait University startet han sin karriere for Kuwait Fund for Arab Economi Developement. Kuwait Fund er en statlig aktør i Midtøsten og spiller en sentral rolle i finansiell og teknisk bistand for utviklingsland. Al-Mutawa jobbet som seniorøkonom og rådgiver for generaldirektøren i fondet.

Al-Mutawa jobbet så for egne selskaper i privat sektor i Kuwait og Midtøsten. I tillegg representerte han flere internasjonale flyselskaper, entreprenørselskaper, telecomselskaper og annen teknologisk industri.

Al-Mutava har alltid hatt tette bånd til Kharafi-gruppen hvor han besitter flere sentrale styreverv i selskaper som at Al Mal Investment i Kuwait, MACsa i Tunisia, Kuwait Pipe & Oil Industries i Kuwait, Hail Real Estate Co i Saudi-Arabia, og Al Qebla Al Watya i Kuwait. Han sitter også i styret til Industrial Bank of Kuwait og Falcon Aviation i Sveits.

Kristina Stehling, Styremedlem:

Stehling er administrerende direktør for Crossing Borders Ltd., et konsulentselskap rettet mot telekommunikasjon, fornybar energi, infrastruktur, samt olje og gass i de asiatiske markedene.

Stehling var direktør og lobbyist for Cable and Satellite Industry of Asia (CASBAA) fra 1998 til 2000. Der jobbet hun med å tilrettelegge for etablering av vestlige kringkastingsselskaper i Sørøst-Asia, Kina, Japan og India. I perioden 1993-2000 jobbet hun som lobbyist i Asia for BAA plc, Hughes Satellite Corporation og Hughes Network Systems, samt Lagardere Group og Lurssen Corporation.

I dag jobber hun med strategisk rådgivning for Europeiske selskaper innen fornybar energi i Sørøst-Asia og Kina.

I perioden 1986 til 1994 jobbet hun som seniorprodusent for ABC og NBC News. Hun har bodd og jobbet i USA, Filippinene, Korea og Midtøsten. Hun er utdannet ved University of the Philippines og har en master i tv-journalistikk fra Columbia University i USA. Stehling behersker flere språk og er aktiv medlem av Asia Womens Mentoring Circle, en frivillig organisasjon for entreprenørskap blant kvinner i Asia.

Tatiana Melkaia, Styremedlem:

Melkaia har hatt flere ledende internasjonale roller innen reisesektoren hovedsakelig i reisebyråer og flyselskap. I 1998 flyttet hun til Oslo for å arbeide for Air & Sea Transport AS og hadde ansvar for å utvikle og bistå shippingselskaper med bemanningsbytter på skip. Gjennom denne rollen ledet hun selskapet til å bli en ledende internasjonal aktør. I 2002, tok Melkaia en Master of Business Administration (MBA) grad ved Vlerick Business School, Belgia.